Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Την… πλήρωσαν και οι δύο

Βασικός κανόνας στο ποδόσφαιρο είναι ότι για να λειτουργήσει μια ομάδα θα πρέπει να τηρείται πειθαρχία και μάλιστα ισότιμα απέναντι σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Υπέρμαχος του δόγματος αυτού είναι και ο προπονητής του Πανθρακικού, Αλμπέρ Καρτιέ, ο οποίος παρακολουθώντας το οικογενειακό δίτερμα του Σαββάτου και το επεισόδιο του Βελάσκο με τον Ρομπέρ, που είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό του πρώτου, έστειλε αμφότερους τους παίκτες ενώπιον της διοίκησης.
Μπορεί το σκληρό μαρκάρισμα του Ρομπέρ να τραυμάτισε τον Ισπανό και ουσιαστικά να του στερεί το δικαίωμα να αγωνιστεί στο κυριακάτικο παιχνίδι με την ΑΕΚ, όμως και ο τελευταίος δεν είμαι άμοιρος ευθυνών, από τη στιγμή που είχε προηγηθεί δικό του σκληρό μαρκάρισμα. Βάσει εσωτερικού κανονισμού λοιπόν οι Χουάν Βελάσκο και Μπερτράντ Ρομπέρ τιμωρήθηκαν με το πρόστιμο της τάξεως των 500 ευρώ και το θέμα θεωρείται λήξαν. Προς εκτόνωση, μάλιστα, του φορτισμένου κλίματος, ο κ. Καρτιέ μίλησε σε αμφοτέρους τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι τα βρήκαν και δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα.

Το παλεύει για Λάρισα ο Βελάσκο, κανονικά ο Κανωτίδης

Αναφορικά με το «ιατρικό δελτίο», από τη Δευτέρα ήρθαν τα ενθαρρυντικά μηνύματα για τον Βελάσκο, αφού το διάστρεμμα τελικά δεν ήταν τόσο βαρύ. Ο 32χρονος παίκτης ξεκινάει μάλιστα ατομικό πρόγραμμα, προκειμένου να είναι έτοιμος για τον επόμενο αγώνα με τη Λάρισα στην Κομοτηνή, αφού σε καμία περίπτωση δεν προλαβαίνει την αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Στα θετικά ότι ο Γιάννης Κανωτίδης μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων και τέθηκε στη διάθεση του Καρτιέ. Ο Στόικος επίσης δεν προπονήθηκε χθες, αλλά αναμένεται από σήμερα να πάρει μέρος, ενώ οι απόντες είναι οι γνωστοί: Ο Οράκ, λόγω τιμωρίας και οι Βρονταράς, Βελάσκο λόγω τραυματισμών. Εξαιρετικά αμφίβολη, επίσης, είναι η συμμετοχή του Ολίσε.
Οι δυσκολίες του προσεχούς ματς είναι δεδομένες, όμως στο στρατόπεδο της ομάδας σε καμία περίπτωση δε το θεωρούν χαμένο. Εξάλλου, ο Πανθρακικός δεν έχει τίποτα να χάσει και θα αγωνιστεί ελεύθερα στο ΟΑΚΑ.

Επιστρέφει ο Αργυρίου

Σήμερα αναμένεται να επιστρέψει ο Ανέστης Αργυρίου στην Κομοτηνή, αφού συμμετείχε στην αποστολή της εθνικής ελπίδων, η οποία έδωσε δύο αγώνες στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο νεαρός οπισθοφύλακας δεν αγωνίστηκε στο χθεσινό ματς με τη Λιθουανία, επιστρέφει όμως και διεκδικεί πλέον θέση στη βασική ενδεκάδα για το δεξί άκρο της άμυνας.(metrosport.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: