Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Super League... τρομάρα μας!

Στο ποδόσφαιρο, συχνά μπορεί κανείς να επικαλεστεί το... "δείξε μου τον κόσμο σου να σου πω ποιος είσαι", σε ό,τι έχει να κάνει με τα εισιτήρια που κόβουν οι ομάδες.
Το οτι η Σούπερ Λίγκα κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας ως προς την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα είναι ένα δεδομένο. Σαφώς, για να μην κατηγορηθούμε ως μηδενιστές, έχουν γίνει βήμα προόδου και αύξηση στα εισιτήρια που κόβονται τα τελευταία χρόνια.
Ομως, όταν μετά από 13 αγωνιστικές έχουν κοπεί 800.550 εισιτήρια σε 103 αγώνες, αντιλαμβάνεστε ότι με ένα μέσο όρο εισιτηρίων που σήμερα κινείται στα 7.772 εισιτήρια δεν πάμε πουθενά.
Και αν δεν υπήρχαν Ολυμπιακός, Παπανθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Αρης να σηκώσουν τον μέσο όρο, τότε η κατάσταση θα ήταν κυριολεκτικά τραγική.
Αν θέλετε να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μόνο στην Μπουντσεσλίγκα τα εισιτήρια διαρκείας που είχαν κοπεί μέχρι τις 19 Ιουλίου ήταν 432.000, ενώ την ώρα που ο Λεβαδειακός εμφανίζεται στην ουρά της λίστας στην Λίγκα με μ.ο. εισιτηρίων τα 1.679, στην Πρέμιερ Λιγκ της Αγγλίας, ουραγός είναι η Γουίγκαν με μέσο όρο 18.241 εισιτηρίων, μεγαλύτερο από αυτόν που σήμερα έχει στην Ελλάδα η ΑΕΚ.

Θα πείτε, τι καθόμαστε και συγκρίνουμε τώρα; Ενδεχομένως να μην έχετε άδικο. Οφείλουμε όμως να αντιπαραθέσουμε αυτά τα στοιχεία μπας και κάποια στιγμή ευαισθητοποιηθούν όσοι πρέπει και φτιάξουν τις συνθήκες που απαιτούνται για να πάει ο κόσμος στα γήπεδα.
Πρώτος ο Παναθηναϊκός

Στην Σούπερ Λίγκα, πρώτος είναι ο Παναθηναϊκός με επτά αγώνες και μέσο όρο 22.661 εισιτήρια, ενώ σε έξι ματς τον ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 21.891 εισιτήρια.

Εκεί όπου κανείς θα βρει εκπλήξεις είναι αν κοιτάξει την ουρά της κατάταξης, όπου πολλοί με βάση την τηλεοπτική εικόνα περίμεναν πως θα βρισκόταν ο Εργοτέλης. Και όμως... Η ομάδα του Ηρακλείου έχει βάλει από κάτω τέσσερις ομάδες της Λίγκας και μάλιστα όχι όποιες κι όποιες, αλλά τον Ατρόμητο, την Ξάνθη, τον Αστέρα Τρίπολης και τον Λεβαδειακό.
Και αν για τον Αστέρα και τον Λεβαδειακό ήταν γνωστό πως ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη στις δύο ομάδες, δεν μπορεί κανένας να δικαιολογήσει κάτι ανάλογο που συμβαίνει φέτος σε Περιστέρι και Ξάνθη. Ο μέσος όρος των 2.615 εισιτηρίων που έχει ο Ατρόμητος είναι κυριολεκτικά ΤΡΑΓΙΚΟΣ για μια πόλη που στην τελευταία απογραφή κατέγραψε πληθυσμό που ξεπερνά τις 200.000 κατοίκων.

Οσο για την Ξάνθη, εκεί είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα με μόλις 1.830 εισιτήρια μέσο όρο μετά από επτά εντός έδρας παιχνίδια.

Αγγλία: Μας... ρίχνει και η Χέρεφορντ

Στην Αγγλία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πρώτη και με διαφορά έχοντας ένα μέσο όρο 75.038 εισιτηρίων, ενώ δεύτερη είναι η Αρσεναλ με 59.840 εισιτήρια. Και αν θέλετε να... μελαγχολήσουμε ακόμα περισσότερο, μάθετε ότι η Πλίμουθ στην Τσάμπιονσιπ της Αγγλίας έχει μέσο όρο 10.726 εισιτήρια, η Γουίκομ στη League One έχει μ.ο. 5.300 και η Χέρεφορντ (50.400 κατοίκων) στην League Two, αντίστοιχη κατηγορία με τη δική μας Δ' Εθνική έχει μ.ο. 2.485 εισιτήρια, δηλαδή περισσότερα από αυτά που εμφανίζουν πέντε ομάδας στην Σούπερ Λίγκα. Περαστικά μας...
www.dokari.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: