Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Τώρα παίζει μπάλα... Αφιερωμένο σε μερικούς Κομπλεξικούς.

 ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΠΟΛΛΑ,  ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΩΝ ΚΑΦΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ.
ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΒΑΖΑΝΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΜΟΓΙΑ.

 
Η συγκομιδή των επτά βαθμών στους τελευταίους τρεις αγώνες έναντι των μόλις δύο που είχαν συγκεντρώσει οι Ακρίτες στις πρώτες 19 αγωνιστικές του πρωταθλήματος αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την ανάκαμψη του Πανθρακικού. Τελευταίο θύμα του Παύλου Δερμιτζάκη και των ποδοσφαιριστών του ήταν ο Αρης, ο οποίος την περασμένη Κυριακή (7/2) έγινε η δεύτερη ομάδα που ηττήθηκε μέσα σε λίγες μέρες από τους Ακρίτες μετά τον Εργοτέλη. Οι νίκες φέρνουν χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ.

Η συμπαγής αμυντική λειτουργία, η σωστή κυκλοφορία της μπάλας στον χώρο του κέντρου και οι ευκαιρίες που πλέον μετουσιώνονται σε γκολ είναι τα στοιχεία που εδώ και λίγο καιρό ο Πανθρακικός έχει στο παιχνίδι του. Ο 41χρονος τεχνικός χαρακτηρίζεται δικαίως από πολλούς ως… μάγος.

Αλλωστε, οι αριθμοί (σε τέσσερις αναμετρήσεις μετράει μία ήττα, δύο νίκες και μία ισοπαλία) τον δικαιώνουν απόλυτα. Ο ίδιος, βλέποντας τους ποδοσφαιριστές του να αποκτούν πλέον την αυτοπεποίθηση, αλλά και την ταυτότητα που τους έλειπε στα προηγούμενα παιχνίδια, μοίρασε στη χθεσινή (8/2) προπόνηση συγχαρητήρια, ζητώντας τους ανάλογη αγωνιστική συμπεριφορά και κόντρα στην ΑΕΚ.

Βαθμός και 19.285 ευρώ


Οσοι βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν... αδιάφορο τον Πανθρακικό, σίγουρα θα αναθεωρήσουν απόψεις, μαθαίνοντας πως, πέρα από το όποιο αγωνιστικό όφελος, οι δύο αυτές νίκες που πέτυχε η ομάδα της Κομοτηνής φέρνουν στο ταμείο της ΠΑΕ το ποσό των 115.710 ευρώ.


Αυτό είναι το όφελος από την εφαρμογή της κεντρικής διαχείρισης, καθώς κάθε βαθμός που παίρνουν οι ομάδες πριμοδοτείται από φέτος με 19.285 ευρώ.


Η συμφωνία των ομάδων της Superleague για τη μοιρασιά των χρημάτων της κεντρικής διαχείρισης προβλέπει πως το 30% του συνολικού ποσού θα κατανέμεται ισομερώς, το 40% με βάση την εμπορική αξία των ομάδων και το 30% με βάση τη συγκομιδή βαθμών...

Για παράδειγμα, μόνο από τους 52 βαθμούς, ο Παναθηναϊκός έχει έσοδα 1.002.820 ευρώ, ενώ η κακή πορεία της ΑΕΚ θα έχει επιπτώσεις και στα οικονομικά της, αφού τα χρήματα που αντιστοιχούν σήμερα στους 33 βαθμούς είναι μόλις 636.405 ευρώ.


Με τον τρόπο αυτό η Λίγκα έχει δώσει μια πρώτη απάντηση στο αίτημα του Γιάννη Βαρδινογιάννη να επιτραπεί η πριμοδότηση μεταξύ των ομάδων, αφού τα 20.000 ευρώ (σχεδόν) που προσφέρει κάθε βαθμός είναι ένα τεράστιο κίνητρο για τις ΠΑΕ, ώστε να μην υπάρχει καμία αδιάφορη ομάδα μέχρι και την τελευταία αγωνιστική.
www.exedrasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: