Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Δερμιτζάκης στον Sentra: «Βάζουμε στόχους»

Ο προπονητής του Πανθρακικού, Παύλος Δερμιτζάκης, μίλησε στον «Sentra 103,3» και στην εκπομπή «Πολλά κιλά μπάλα» με τους Γιάννη Μπίλιο και Βαγγέλη Μίχο και μίλησε για τη «μεταμόρφωση» της ομάδας του, παρότι είναι το... πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό.

«Όχι, δεν νομίζω ότι υπάρχουν μαγικά ραβδάκια. Αλλάξαμε την ψυχολογία. Αυτό που μετράει είναι η καλή εμφάνιση. Τα παιδιά απέκτησαν αυτοπεποίθηση. Σε ότι έχει να κάνει με το αποτέλεσμα εμείς το θέλαμε και το πήραμε», τόνισε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο...
Τι άλλαξε με το ερχομό του στην ομάδα: «Εκτός από την ψυχολογία, αλλάξαμε την τακτική και τους ρόλους κάποιων παικτών στην ομάδα. Είμαι ευχαριστημένος με τα παιδιά. Το θέμα είναι οι ποδοσφαιριστές να το πιστεύουν. Όταν πήγα προσαρμόστηκα στους στόχους της ομάδας. Θέλουμε αυτή την χρονιά να την τελειώσουμε με ψηλά το κεφάλι».
Στη νίκη επί του Άρη: «Δεν μου έχει ξανά συμβεί αυτό. Δηλαδή να αναβληθεί ένα ημίχρονο από το ματς και να παίξω το άλλο την επομένη. Μου έχει τύχει όμως να αναβληθεί παιχνίδι και να γίνει άλλη μέρα. Σε ότι έχει να κάνει με το ματς, είχαμε καλή ανάπτυξη στο παιχνίδι μας. Από την άλλη όμως, ήταν καλό που είχαμε χρόνο οι δύο προπονητές για να σχεδιάσουμε τα πλάνα μας. Εγώ για να κρατήσω το 1-0 και ο κύριος Κούπερ για να αντιστρέψει τα πράγματα. Εμείς όμως καταφέραμε να βάλουμε και δεύτερο γκολ».
Στο αν υπάρχουν φίλοι της ομάδας που πιστεύουν στην παραμονή: «Σίγουρα ο κόσμος έχει ανάγκη για να ανακάμψουμε και να του δώσουμε χαρά. Ουσιαστικά για μένα είναι αδύνατο να μείνουμε στην κατηγορία. Εγώ θέλω να πέσουμε με ψηλά το κεφάλι. Ο Παναθρακικός θα αγωνιστεί για την σωτηρία του, την ιστορία του και την νέα χρονιά. Η ομάδα έχει ικανότητες. Είναι ευχάριστο να βλέπεις μία μικρή ομάδα να κερδίζει έναν σύλλογο όπως ο Άρης».
Στο πως νιώθει που αγωνίζεται τυπικά στο πρωτάθλημα: «Όταν ένας προπονητής θέλει να κάνει καλά την δουλειά του βάζεις στόχους. Αυτό έκανα και εγώ. Το σημαντικότερο είναι να βάλουμε βάσεις για την Β' Εθνική μιας και είναι πιο δύσκολη κατηγορία, ακόμα και από την Super League».
Στο αν πρέπει να αλλάξει φιλοσοφία: «Ο στόχος από την πρώτη μέρα ήταν να φέρουμε ντόπιους παίκτες. Να κάνουμε μεταγραφές το καλοκαίρι που η αγορά θα μας δώσει ευκαιρίες, με σκοπό να κάνουμε ένα σύνολο με το οποίο θα επιστρέψουμε στην Super League. Ο Παναθρακικός έχει όλα τα προνόμια για να βρίσκεται στην κατηγορία».
Στο παιχνίδι του Σαββάτου με την ΑΕΚ: «Αν επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες ο κόσμος θα έρθει στο γήπεδο και θα απολαύσει την ομάδα. Μακάρι να κερδίσει ο καλύτερος και είναι σημαντικό που η ομάδα τώρα σκοράρει».
Στο αν είναι στην λίστα των νέων Ελλήνων προπονητών που έχουν μέλλον: «Στην Ελλάδα βγαίνουν καλοί προπονητές. Στην χώρα μας έχουμε υψηλό επίπεδο προπονητών σε σχέση με άλλες χώρες. Οι ελληνικές ομάδες πρέπει να βασιστούν σε αυτούς».
Στον Λέο Μπέλεκ: «Ο Μπέλεκ είναι 17 χρονών. Έχει σωματικά προσόντα και καλή τεχνική κατάρτιση. Είναι δύσκολο να βρεις τέτοιο παίκτη και είμαι σίγουρος πως θα κάνει καριέρα, αρκεί να έχει υπομονή και επιμονή. Η Τότεναμ θα τον δοκιμάσει. Είναι ένας επιθετικός που δεν μπορώ να το παρομοιάσω με κάποιον, αλλά το μόνο που του μένει είναι το γκολ. Αυτό όμως είναι και λόγο του νεαρού της ηλικίας του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: