Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Σακελλαρίου στο Contra.gr: "Δερμιτζάκης, ο 12ος παίκτης μας"

Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος πολλοί αγνοούσαν ακόμα και την ύπαρξή του στο ρόστερ του Πανθρακιού. Ίλιε Ντουμιτρέσκου και Αλμπέρ Καρτιέ, όχι μόνο δεν του έδωσαν τις ευκαιρίες που δικαιούταν, αλλά πολλές φορές τον άφηναν και εκτός αποστολής. Ωστόσο η έλευση του Παύλου Δερμιτζάκη άλλαξε τα δεδομένα και πλέον δίνει τη δική του απάντηση μέσα από τον αγωνιστικό χώρο και το αριστερό άκρο της άμυνας.
Σε μία θέση, που λίγοι παίκτες μπορούν να αντεπεξέλθουν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία (μιλώντας πάντα για τη Σούπερ Λίγκα), ο Πανθρακικός θεωρείται μάλλον τυχερός, με τον Λευτέρη Σακελλαρίου να το αποδεικνύει μέχρι στιγμής με τον καλύτερο τρόπο.
Λευτέρη, εδώ και λίγες αγωνιστικές παρατηρούμε μία ανάκαμψη της ομάδας, που σε τέσσερα ματς απέφερε επτά βαθμούς (μία ήττα, δύο νίκες και μία ισοπαλία). Πώς το εξηγείς αυτό το φαινόμενο, βλέποντας τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος;"Ο βασικός λόγος που υπάρχει αυτή η αλλαγή είναι κυρίως η έλευση του προπονητή μας, του Παύλου Δερμιτζάκη. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να περάσει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα και να μας βοηθήσει τόσο ψυχολογικά όσο όμως και αγωνιστικά. Όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν μετά από το πέρασμα αρκετών εβδομάδων, όμως επειδή κατάλαβε αμέσως την κατάστασή μας και τη θέση στην οποία βρισκόμαστε, όντας και αυτός ποδοσφαιριστής, το πέτυχε σε λίγες μέρες. Μας ένιωσε αμέσως και μας έδωσε αυτό που χρειαζόμασταν. Δηλαδή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση".
Κόντρα στην ΑΕΚ, είδαμε πως η ομάδα μπόρεσε και δημιούργησε ευκαιρίες, πέτυχε ένα γκολ και παρουσιάστηκε πολύ καλά στο παιχνίδι. Θεωρείς ότι μπορούσατε να διεκδικήσετε κάτι παραπάνω;"Βλέποντας κανείς και την πρώτη μας αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, θα διαπίστωνε πως έτσι όπως παίξαμε δικαιούμασταν κάτι παραπάνω. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο θεωρώ ότι ήμασταν ανώτεροι της Ένωσης, επιβάλαμε το ρυθμό μας και χτυπήσαμε το παιχνίδι στα ίσα. Ωστόσο τα δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο στοίχισαν περισσότερο από ότι περιμέναμε. Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία, όμως δυστυχώς δεν το καταφέραμε".
Βλέπουμε πως ο Πανθρακικός δημιουργεί σε κάθε παιχνίδι δεκάδες ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο γκολ. Ωστόσο στο τέλος κάτι στραβώνει. Τι πιστεύεις ότι φταίει;"Δεν μπορώ να πω ότι φταίει ένα μόνο πράγμα. Είναι μία σειρά πραγμάτων που ναι μεν μας κάνει να δημιουργούμε ευκαιρίες και να φτάνουμε κοντά στο γκολ, ωστόσο στο τέλος όπως είπες κάτι στραβώνει. Ίσως να είναι θέμα ψυχολογίας. Βλέπεις σε έναν ολόκληρο γύρο δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε πολλές φορές και πλέον μας έχει πάρει λίγο από κάτω. Επίσης θα πρέπει να ξέρεις πως ένας επιθετικός επηρεάζεται περισσότερο από τους αμυντικούς όταν η μπάλα δεν μπαίνει στα δίχτυα. Γι’ αυτό τον λόγο βλέπεις δύο πολύ καλούς και ταλαντούχους επιθετικούς, με φοβερά προσόντα, όπως ο Καζάκης και ο Μπέλεκ να χάνουν δεκάδες κλασσικές ευκαιρίες".  
«Μετά από πολύ καιρό, είδαμε την αμυντική ζώνη του Πανθρακικού να λειτουργεί σωστά και να μην δέχεται τόσα γκολ όσα στα προηγούμενα ματς. Που οφείλεται αυτό;"Το γεγονός ότι πλέον η αμυντική ζώνη του Πανθρακικού αποτελείται μόνο από νεαρούς Έλληνες παίκτες, με μέσο όρο ηλικίας τα 21 χρόνια (σ.σ Αργυρίου, Ματεντζίδης, Ιασωνίδης και Σακελλαρίου), νομίζω πως είναι η απάντηση. Πάντα όταν σου δίνεται η ευκαιρία να παίξεις και να αποδείξεις τι μπορείς να κάνεις, θέλεις να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό. Οφείλεται λοιπόν στη δίψα που έχουμε για να παίξουμε μπάλα, στην ομοιογένειά μας και στο ότι πλέον έχουμε βρει τα πατήματά μας". Το ότι πλέον στην ομάδα αγωνίζονται περισσότεροι Έλληνες και μάλιστα νεαροί σε ηλικία, πόσο θετικό είναι για τον Πανθρακικό και ταυτόχρονα πόσο ρίσκο για τον Παύλο Δερμιτζάκη;"Το ρίσκο δεν θεωρώ ότι υπάρχει σε ότι αφορά το ότι είμαστε Έλληνες, αλλά σε ότι έχει να κάνει με την ηλικία και την απειρία. Θεωρώ πως η χρησιμοποίηση νεαρών και Ελλήνων παικτών, είναι θετικό όχι μόνο για τον Πανθρακικό αλλά και για οποιαδήποτε άλλη ομάδα στη Σούπερ Λίγκα. Αν ρίξεις μία ματιά θα δεις πως το ελληνικό πρωτάθλημα κατακλύζεται πλέον από ξένους παίκτες, αμφιβόλου ποιότητας, με τους με τους Έλληνες να περνάμε δια πυρός και σιδήρου προκειμένου να πάρουμε κάποιες ευκαιρίες. Γι’ αυτό άλλωστε όταν μας έρχεται η ευκαιρία την αρπάζουμε από τα μαλλιά".
Θεωρείς ότι οι Έλληνες παίκτες έχετε να δείξετε περισσότερα από τους ξένους;"Θεωρώ ότι ο Έλληνας παίζει περισσότερο για την ομάδα, τη φανέλα του και τον εγωισμό του. Ο ξένος παίκτης έρχεται και λειτουργεί περισσότερο σαν επαγγελματίας. Δεν υπάρχει το συναίσθημα και ο εγωισμός, που σε πολλά παιχνίδια παίζει καθοριστικός ρόλο".
Στον πρώτο γύρο είδαμε ότι εσύ και κάποια άλλα παιδιά δεν πήρατε τις ευκαιρίες που δικαιούσασταν από Ντουμιτρέσκου και Καρτιέ. Οι εμφάνιση η δική σου θεωρείς ότι είναι μία… απάντηση σε όσους δεν σε εμπιστεύτηκαν νωρίτερα;
"Εν μέρει είναι σαν μία απάντηση αλλά μέχρι ενός σημείου. Από κει και πέρα δεν μένω σε αυτό. Μένω στην καθημερινή δουλειά μου, στις προπονήσεις και στη διάρκεια που θέλω να έχω. Μέσα από τη διάρκεια θα κριθούμε όλοι μας".
Βλέποντας τα περισσότερα παιχνίδια της ομάδας στον πρώτο γύρο από τον πάγκο, πως αισθανόσουν εσύ αλλά και οι υπόλοιποι Έλληνες, παρακολουθώντας την ομάδα κυριολεκτικά να βουλιάζει και να στηρίζετε κυρίως σε ξένους ποδοσφαιριστές;
"Όταν είσαι σε μία ομάδα υπάρχει ανταγωνισμός. Για τον έναν ή άλλον λόγο δεν μπορούν να παίζουν όλοι. Από κει και πέρα κοιτάμε μόνο τον Πανθρακικό. Δεν σκεφτόμασταν αν η ομάδα πήγαινε καλά ή άσχημα, ούτε αν έπαιζαν ξένοι ή Έλληνες. Αν η ομάδα δεν πηγαίνει καλά τότε και εμείς δεν είμαστε καλά. Είτε παίζουμε είτε όχι. Μέσα από το σύνολο κρινόμαστε και εμείς".
«Σχολίασέ μου λίγο την παρουσία του Παύλου Δερμιτζάκη στον πάγκο της ομάδας."Σου είπα και πιο πάνω πως ότι έχει αλλάξει μέχρι στιγμής στην ομάδα άλλαξε εξαιτίας του. Ζει το κάθε παιχνίδι από τον πάγκο με τη δική του αγωνία και το δικό του τρόπο, αποτελώντας τον δωδέκατο παίκτη μας. Είναι ένας νεαρός προπονητής, που λόγω του ότι έπαιζε ποδόσφαιρο ξέρει τη ψυχολογία μας. Πάνω σε αυτόν τον τομέα στηρίζει τη δουλειά του. Ακόμα και όταν προερχόμασταν από συνεχόμενα άτυχα αποτελέσματα, μας ανέβαζε ψυχολογικά. Όπως ακριβώς τις πρώτες μέρες που βρέθηκε στην Κομοτηνή. Τόσο μεμονωμένα τον καθένα όσο και συνολικά σαν ομάδα, φρόντισε να μας πλησιάσει και να μας γνωρίσει, θέλοντας να κάνει ότι καλύτερο μπορούσε". Μετά από πολύ καιρό, είδαμε κόντρα στην ΑΕΚ το γήπεδο να γεμίζει. Θεωρείς την απομάκρυνση των φιλάθλων σας δικαιολογημένη;
"Εν μέρει θεωρώ πω ναι, είναι δικαιολογημένη. Σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, που ο κόσμος χαιρόταν με την ομάδα και την έβλεπε να αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, φέτος τους πικράναμε. Δεν είχαν συνηθίσει σε τέτοια αποτελέσματα. Ωστόσο εδώ και λίγο καιρό βλέπουμε πως έρχονται ξανά κοντά μας και είναι δίπλα μας". 
Πιστεύεις ότι η ομάδα κάνει ένα νέο ξεκίνημα και ένα νέο κάλεσμα στους φιλάθλους με τις εμφανίσεις της, ενόψει και της Β’ Εθνικής;"Η πόλη ζει από την ομάδα και η ομάδα ζει από την πόλη. Πιστεύω πως πλέον έχει γίνει ένα νέο ξεκίνημα και όλοι μαζί θα δουλέψουμε - ο καθένας με τον τρόπο του - για το καλό του Πανθρακικού. Τόσο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος όσο και για τη Β’ Εθνική".

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, τι να περιμένουμε από εσένα και τους παίκτες σου;
"Πάνω από όλα είμαστε επαγγελματίες και στα οχτώ παιχνίδια που απομένουν θα φροντίσουμε να μαζέψουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε, κάνοντας καλές εμφανίσεις. Είτε το αποτέλεσμα των βαθμών αυτών θα είναι η παραμονή – που είναι απίθανο – είτε ο υποβιβασμός μας στη Β’ Εθνική, θα παλέψουμε για το καλύτερο μέχρι το τέλος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: